Dl-Dv de 9 a 20h i Ds de 10:30a 13:30
ca

Consells per a unes vacances feliços amb la teva mascota

2018-07-23

Les vacances estan aqui en un tancar i obrir d'ulls . Si ets dels que no concep aquest temps sense la seva mascota, has de recordar que amb l'estiu no pots baixar la guàrdia i has extremar les cures al teu animal de companyia. Abans de sortir de viatge junts, pren nota d'algunes recomanacions a seguir per preparar les vostres vacances sense riscos i imprevistos. Al Centre Veterinari Europa t'ajudem a que tinguis tot a punt per donar la benvinguda a un estiu feliç i segur en companyia del teu fidel company.

Preparació del viatge

Abans de començar la vostra singladura és important que coneguis els requisits exigits pel país o la comunitat autònoma on tinguis previst viatjar pel que fa a vacunacions. Així seran més fàcils els tràmits davant de qualsevol problema administratiu que pogués passar. Procura tenir actualitzada la documentació sanitària del teu animal de companyia perquè és un requisit indispensable si planeges portar-t'ho de vacances. Les seves vacunes han d'estar al dia i has de prestar especial atenció a la ràbia i la tetravalent perquè són obligatòries en moltes àrees geogràfiques. Acudeix al teu veterinari per conèixer els tractaments profilàctics i mantenir protegida a la teva mascota i a les persones que conviviu amb ella.

Papers de la teva mascota en regla

Portar el passaport europeu de la teva mascota serà obligatori en el cas que les vostres vacances us portin a alguna destinació de la Unió Europea. Així us estalviareu problemes en els vostres desplaçaments. Un altre aspecte que hauràs de recordar és la necessitat que el teu fidel company estigui degudament identificat amb microxip, si és que encara no disposa d'ell. A més de ser obligatori és un mètode eficaç per buscar al teu pelut si es perd o te'l roben, una cosa, malauradament, bastant comú en aquests mesos de l'any. La placa d'identificació també és molt útil perquè algú et pugui localitzar ràpidament si es perd.

Protecció dels paràsits a l'estiu

Els mesos d'estiu són sinònim d'infeccions parasitàries. No ho oblidis i centra la teva atenció aquests dies a protegir a la teva mascota dels paràsits. En el nostre centre veterinari a Badalona t'oferim diferents alternatives i mètodes de control (collarets, pipetes, repel·lents, etc.) i t'assessorem sobre el protocol a seguir per allunyar puces, paparres i l'insecte que transmet la leishmaniosi. Recorda els perills per a la salut i la vida que la teva mascota pot arribar a petir, pel que qualsevol precaució mai està de més. En aquest cas, el test de detecció de la leishmania i la suma de repel·lent més la vacuna és el més recomanable.

La calor, un enemic

Saps que la calor no és un bon amic per a la teva pelut? La seva resistència a les altes temperatures és menor si la compares amb tu i, per això, és recomanable que segueixis unes mesures concretes. No donis passejos llargs durant les franges horàries de més calor, aprofita espais d'ombra, assegura't que el teu animal de companyia sempre estigui hidratat i protegeig-lo d'un possible cop de calor que podria posar en perill la seva salut. Presta atenció davant alguns símptomes com esbufecs, boca seca, debilitat o pèrdua de consciència. Davant de qualsevol dubte, acudeix a un professional sanitari. I si viatgeu amb cotxe, procura que sempre estigui ventilat i realitza les parades necessàries per evitar que el teu pelut es posi excessivament nerviós o inquiet.

Vigila l'alimentació

Durant els mesos de més calor presta atenció especial a l'alimentació de la teva mascota. Augmenta la seva dosi d'aigua, però redueix la seva ració de menjar diari per facilitar que no tingui digestions pesades i evitar que es pugui trobar malament. I no oblidis que refrescar-lo sovint i donar-li més d'un bany li escaurà genial.


En el nostre centre veterinari a Badalona posem la nostra professionalitat i coneixements al teu servei perquè aquestes vacances d'estiu siguin les més felices i segures al costat de la teva mascota.

No et perdis la nostra CAMPANYA D'ESTIU!

Vine a veure'ns o truca'ns al telèfon 93 460 17 29.

¡BON ESTIU!