Dl-Dv de 9 a 20h i Ds de 10:30a 13:30
ca

Revisió Anual Gats

EL MILLOR REGAL ÉS EL SEU BENESTAR

Revisió general gats menors de 7 anys

  • Visita
  • Analítica general bàsica
  • Medició presió arterial

Revisió general gats a partir de 7 anys

  • Visita
  • Analítica general felina + T4 + Fructosamina
  • Medició presió arterial

Principals patologies greus

Els gats d'edat avançada com les persones tenen una major tendència a desenvolupar certes patologies, de les que destaquem hipertiroïdisme, hipertensió i insuficiència renal crònica (ERC). La hipertensió arterial és molt freqüent en aquells gats majors de 7 anys d'edat, amb diagnòstics de patologies greus irreversibles en òrgans diana (fetge, cor, ronyó, ulls i cervell).

Com podem saber si el nostre gat és hipertens?

Els principals símptomes d'un gat hipertens poden arribar a ser, hemorràgies nasals, anomalies oculars, convulsions, alteracions en el ronyó, desorientació, fins i tot paràlisi d'extremitats posteriors, totes elles de caràcter greu. El principal problema és que quan aquests símptomes es fan visibles la malaltia estigui avançada amb conseqüències a vegades irreversibles.

Podem prevenir la hipertensió?

Aquesta malaltia se l'anomena "assassí silenciós", perquè tots els símptomes de caràcter greu no es poden apreciar externament. Per aquest motiu, si volem evitar-la és molt important fer una visita al veterinari com a mínim un cop l'any. D'altra banda, si el teu gat ja és hipertens, podrem donar-li tractaments específics per evitar les greus conseqüències d'aquesta malaltia.

¿Es muy común la insuficiencia renal?

La insuficiencia renal crónica puede producirse en gatos de todas las edades, pero generalmente es más común a medida que aumenta la edad. Se estima que alrededor de uno de cada 5 gatos de más de 15 años presenta fallo renal. En general, la insuficiencia renal, se da hasta tres veces más en gatos que en perros. 

Es pot tractar la insuficiència renal?

Alguns casos en què es troba la causa específica, com la infecció bacteriana en ronyons, es pot tractar. Però en la majoria dels casos no és així, i, per tant, el tractament se centra en els símptomes. Alguns gats al principi necessitaran fluidoteràpia intravenosa per corregir la deshidratació (i probablement les anomalies electrolítiques). Un cop estabilitzats, el tractament anirà dirigit a mantenir la funció renal i minimitzar les complicacions de la fallada renal. La insuficiència renal crònica és irreversible però, en la majoria dels casos, s'aconseguirà una millora si es realitza un tractament apropiat.

Quins són els símptomes i complicacions de la fallada renal crònic?

En la majoria dels casos la insuficiència renal crònica és una malaltia de progressió lenta i insidiosa, tot i que en determinats casos els símptomes podrien aparèixer sobtadament. Els símptomes més comuns que trobem en gats afectats són:

  • Falta de gana
  • Pèrdida de pes
  • Deshidratació
  • Depresió

Acostuman a tenir molta set i produir molta més orina (a causa de la incapacitat de concentrar-la). Altres símptomes poden ser: pelatge espatllat, vòmits, halitosi, úlceres a la boca i debilitat. A mesura que la insuficiència renal va progressant (independentment del tractament) aquests símptomes tendeixen a empitjorar amb el temps.


Contacta amb nosaltres

Tens algun dubte relacionat amb la salut de la teva mascota?
Estarem encantats d'ajudar-te i assessorar-te.

Truca'ns al telèfon 934 601 729 i vine a veure'ns. Estem molt a prop teu.