Dl-Dv de 9 a 20h i Ds de 10:30a 13:30
ca

Protegeix a la teva mascota de

PUCES, PAPARRES y MOSQUITS

Malalties causades per puces, paparres i mosquits

Si vas a comprar un cadell o adoptar-lo, abans que res has de tenir en compte, entre altres factors, que cal generar-un ambient adequat perquè pugui gaudir d'una vida el més còmoda i feliç possible, dins de les teves possibilitats. Així que no pots deixar de banda el tenir en compte que amb l'arribada de la calidesa del sol a la primavera, a més de la processionària del pi trobem, sobretot en determinats entorns, greus perills per als nostres gossos i nosaltres mateixos.

Perills que atempten contra el benestar i salut dels nostres gossos i gats que es poden veure afectats per malalties provocades per indesitjables paparres, puces i mosquits. Paparres, puces, paràsits famolencs i mosquits assassins que volen fer dels nostres animals la seva font d'aliment als que transmetran malalties.

Consecuencies

Per evitar malalties, la importància de la lluita contra paparres, puces i mosquits, rau en el fet que els seus efectes són devastadors per a la salut de les nostres mascotes. Els resultats de les picades d'aquests insectes o paràsits en els nostres gossos, provoquen símptomes i conseqüències molt desagradables en els nostres estimats amics peluts.


VOLEM QUE LA TEVA MASCOTA ESTIGUI PROTEGIDA

Per això, t'oferim interessants descomptes per protegir a la teva mascota:

  • Pack de 2 pipetes o pastilles 10% de descompte
  • Pack de 3 pipetes o pastilles 15% de descompte
  • Collar Scalibor + Bravecto 15% de descompte
  • Collar Scalibor 20% de descompte (inclos en el preu)
  • Collar Seresto 20% de descompte (inclos en el preu)

Si aneu de vacances, consulteu el nostre PACK ESPECIAL ESTIU

Malalties que transmeten les paparres
La piroplasmosis o babesiosis

És una malaltia que es transmet als gossos uns dies després que la paparra s'hagi quedat fixa mossegant al gos. Afecta gossos amb nivells baixos de defenses, per malaltia i cadells. Per evitar aquesta malaltia és recomanable eliminar acuradament les paparres que trobem fixades en la pell del gos, cal fer-ho així que la localitzem agafada a la seva pell. Pots utilitzar alcohol però t'aconsello sobretot cipermetrina (matèria activa de productes comercials com supona o upala)

Els símptomes que afecten els cànids afectats d'aquesta malaltia són molts: febre, diarrees, panteix, pèrdua de visió, sang en l'orina, apatia etc ... Vaja, que et pots fer una idea del greu que és per la salut de el teu gos la picada de les paparres, i d'aquí, la importància de prevenir i defensar els nostres gossos de l'acció d'aquests bestioles. Les conseqüències finals, si no es tracta a temps, poden ser mortals per al gos que pateixi aquesta malaltia.

Ehrlichiosis

El causa un bacteri, la Ehrlichia canis. Els símptomes entre d'altres són: augment dels ganglis, problemes respiratoris, vòmits, problemes neurològics etc ... i si no es tracta a temps a base d'antibiòtics durant un període aproximat d'un mes, aquesta malaltia, pot fer patir molt al nostre gos. Les conseqüències finals depenen de molts factors com la seva edat, abans de la malaltia, raça, etc.

Enfermetat de Lyme o borreliosi

En aquest cas ens trobem davant d'una zoonosi, això vol dir que si una paparra pica a un gos i després la mateixa pica a una persona, pot encomanar aquesta malaltia. La transmissió no és directa del gos a les persones, sinó de la paparra infectada, després de picar al gos, a les persones.
El bacteri Borrelia burgdorferi afecta la pell, es propaga a les articulacions i el sistema nerviós, i el que és pitjor, a mesura que avança la malaltia, pot afectar altres òrgans. Els símptomes són febre, anorèxia, miopaties entre d'altres. El tractament és a base d'antibiòtics durant unes setmanes.

Enfermetats que provocan las puces

Les puces transmeten un paràsit anomenat Dipilydium caninun. El Dipilydium es desenvolupa a l'intestí i es transforma en un cuc. Aquest cuc, paràsit, implicarà una sèrie de símptomes com ara pèrdua de pes, malestar, diarrea, prim etc.

Les puces a través de les seves picades també poden produir (DAPP) dermatitis i al·lèrgies a les picades a la pell. Les picades de les puces causa irritació, dolor, picors i si a més la teva mascota és al·lèrgica a la seva saliva, cosa molt comú, és quan es produeix aquesta DAPP. Els seus símptomes són pèrdua de pèl, on se solen rascar molt, picors i malestar general.

Malalties que provoquen les picades dels mosquits


Lehismaniosi

És una malaltia parasitària, molt greu. Els gossos resulten afectats per la picada d'un mosquit infectat d'un protozou microscòpic anomenat leishmania.
Els símptomes més comuns són pèrdua de pèl, una cosa molt característic al voltant dels ulls, orelles i nas. La pèrdua de pes és contínua tot i que l'animal no hagi perdut la gana. Ferides que no acaben de curar-se en la pell sobretot a les potes i cap que és on més afecta la picada. En casos no controlats i més greus on la malaltia ha avançat molt es produeixen símptomes relacionats amb insuficiències renals. Aquesta malaltia també afecta gats i rates.

La malaltia es transmet a través d'un mosquit, anomenat flebotomo. Per aquest motiu, si hi ha mosquits, hi ha risc de contagi. La temporada de perill comença amb la calor, normalment al maig i finalitza al setembre o octubre si es perllonga l'estiu. La leishmaniosi pot causar la mort en la majoria dels casos si l'animal no és tractat per un veterinari. En cas de no rebre algun tipus de protecció, com pipetes adequades o collars repel·lents d'insectes el risc és més gran que si es prenen les mesures oportunes. També hi ha una vacuna per prevenir-la amb una eficiència d'entre el 70 i el 80 per cent.

Dirofilariosi o enfermetat del cuc del cor
Les filarias són cucs rodons
que parasiten el sistema circulatori i el teixit subcutani de gossos i gats encara que l'ésser humà pot adquirir la infecció. La majoria de les filarias són transmeses per mosquits (dels gèneres Culex, Aedes i Anopheles) entre els quals es troba el mosquit tigre. Puces i  o paparres també poden transmetre algunes filarias.

Dirofilaria immitis, també coneguda com 'el cuc del cor' és l'espècie més patògena .. El curs de la malaltia sol ser crònic a causa de les alteracions que es produeixen en les artèries i en el pulmó, però en infeccions massives es poden presentar quadres aguts de curs molt ràpid i mortal. La simptomatologia és variable i pot aparèixer ascites, edema vascular, pèrdua de pes, deshidratació, buf cardíac, tos, insuficiència respiratòria i mort sobtada.

"La millor cura és la prevenció usant mitjans repel·lents per evitar que aquests indesitjables éssers es relacionin amb els nostres gossos i gats. Tant si es collarets repel·lents, pipetes o fumigant l'entorn, que estigui al nostre abast, per evitar la presència d'aquestes bestioles. També podem prendre com a mitjà de precaució evitar que els nostres gossos dormin fora de casa a l'estiu ja que dins de casa estaran menys exposats al perill que suposen les puces, paparres i mosquits."


Contacta amb nosaltres

Tens algun dubte relacionat amb la salut de la teva mascota?
Estarem encantats d'ajudar-te i assessorar-te.

Truca'ns al telèfon 934 601 729 i vine a veure'ns.
Estem molt a prop teu.