Dl-Dv de 9 a 20h i Ds de 10:30a 13:30
ca

Què és la Cirurgia de mínima invasió?

2019-06-19

LAPAROSCOPIA

Arriva aquesta NOVA TÈCNICA d'esterilització al Centre Veterinari Europa de Badalona.


A continuació t'expliquem que és i els seus avantatges

En la cirurgia de mínima invasió, els cirurgians utilitzen diverses tècniques per operar de forma menys traumàtica que en la cirurgia oberta. En general, aquest tipus d'intervenció permet recuperacions més ràpides, menys incòmodes i deixa menys cicatrius.

La laparoscòpia, la toracoscopia, l'artroscòpia i l'endoscòpia són tècniques que permeten realitzar intervencions quirúrgiques amb incisions mínimes o sense cap incisió.

Utilitzant petits tubs, càmeres de vídeo miniaturitzades i instruments quirúrgics especials, els cirurgians accedeixen a la cavitat abdominal o toràcica del pacient a través de petites incisions. Aquestes tècniques de mínima invasió permeten realitzar multitud d'intervencions, des de proves diagnòstiques (biòpsies d'òrgans abdominals, o toràcics) a intervencions quirúrgiques complexes.

Els estudis tant en persones com en animals indiquen que la laparoscòpia indueix menor trauma en les incisions, té menys complicacions de les ferides quirúrgiques, provoca menys adherències i menys dolor durant i després de la intervenció. També s'ha observat menor alteració del metabolisme, de la sobrecàrrega renal i pulmonar, de la motilitat intestinal i de la funció immunitària.

Tots aquests avantatges es reflecteixen en:

  • Recuperació més ràpida. Gràcies a les petites incisions i la menor alteració del metabolisme i la funció immunitària, la recuperació s'accelera.
  • Menor temps d'hospitalització. En molts casos la rapidesa de la recuperació fa que els animals hagin d'estar menys dies ingressats a l'hospital.
  • Menys cicatrius. Moltes de les incisions són tan petites que fins i tot és difícil localitzar-les un cop han cicatritzat.
  • Menys dolor. Atès que es tracta d'intervencions menys invasives, és típic que els pacients pateixin menys dolor i incomoditat.

En general, podem parlar de dos tipus de laparoscòpia / toracoscopia: diagnòstica i quirúrgica.

En l'àmbit de la laparoscòpia / toracoscopia quirúrgica, es poden realitzar intervencions molt diverses: castracions de femelles o mascles criptórquids, extirpació de glàndules adrenals, cirurgia del sistema biliar, cirurgia digestiva (gastropexia, enterotomía) o toràcica (lobectomia, correcció d'arc aòrtic persistent, pericardiectomía, lligadura de conducte toràcic), etc.

La laparoscòpia / toracoscopia diagnòstica permet investigar anomalies detectades en proves d'imatge, valorar visualment els òrgans abdominals i prendre mostres per biòpsia o cultiu (fetge, ronyó, melsa, pàncrees, vesícula biliar, intestí, pulmó, pleura, pericardi, etc.). La valoració visual dels òrgans abdominals o toràcics pot ser útil per confirmar diagnòstics o facilitar l'estadiatge d'algunes malalties oncològiques, per exemple.

Òbviament, no totes les intervencions poden fer-se amb tècniques de mínima invasió, però en aquells casos en què estan indicades, comporten avantatges clars per als pacients.

Ara, pel benestar de la teva mascota, operació finançada al 100%
Vine a veure'ns o truca'ns al telèfon 93 460 17 29.