Dl-Dv de 9 a 20h i Ds de 10:30a 13:30
ca

Algunes cures i consells per als cadells

2019-05-15

Vacunes, alimentació, passejades ... És important establir uns hàbits que duraran tota la vida


Atès que cada raça és diferent i requereix d'un tracte determinat, cal acudir al veterinari el més aviat possible per avaluar al petit animal. Aquest ens indicarà millor que ningú els passos a seguir per a la correcta adaptació del cadell, a més de recomanar-nos una o altra alimentació en funció de les seves necessitats.

Un altre aspecte important pel qual hem d'acudir com més aviat a un especialista de confiança són les diferents vacunes que el nostre petit company ha de rebre en els seus primers mesos de vida. Amb les mateixes el protegirem de possibles malalties que podrien posar en risc la seva salut i d'aquesta forma serà possible treure'l al carrer amb total seguretat.

Edat del cadell
Un cadell ha d'estar amb la seva mare fins als 2 mesos de vida. L'ideal és adoptar-lo entre els 2 i els 3 mesos, després del deslletament. Abans ha d'alimentar-se de llet materna per tenir l'aliment i les defenses que necessita. En aquesta època també aprenen conductes de la mare per imitació.


Preparació de la llar
Una vegada que el cadell estigui a casa l'hem d'acostumar a una rutina, que tingui el seu espai i les seves pertinences des de petit. No és recomanable, encara que ens sembli que no està net, el banyar al cadell abans que hagi completat el seu pla vacunal ja que resulta molt estressant i a més els canvis bruscos de temperatura poden afavorir que es posi malalt. Tampoc és recomanable treure al cadell al carrer i posar-lo en contacte amb altres gossos si no té posades les vacunes, el millor és preguntar al nostre veterinari perquè ens expliqui com actuar en aquest sentit.


Com alimentar al teu cadell

L'alimentació del teu cadell durant els primers mesos de vida és crucial per al seu desenvolupament i la seva salut. Tria el millor aliment adequat per a ell, deixa't aconsellar pel teu veterinari.


Vacunas i desparasitació
És important que mantinguis al teu cadell protegit contra malalties contagioses i paràsits.

Desparasitació

És vital per a la salut del teu cadell mantenir-lo fora de perill dels paràsits, tant els interns: cucs intestinals, protozous, etc, com dels externs: puces, paparres, sarna, el mosquit flebotomo que transmet la leishmania, etc.

Vacunación
El sistema immunitari de la teva mascota és immadur i corre el risc de contagiar-se de les malalties i patògens del seu entorn. Per això és millor que no ho treguis al carrer o li posis en contacte amb altres animals si no està degudament vacunat.
Aconsellem subministrar la vacuna contra la LEISHMNAIA com a mesura de prevenció contra aquesta malaltia contagiosa, que pot resultar mortal.
Hauràs vacunar la teva mascota de la RÀBIA si viatges a certes comunitats autònomes on és obligatòria o a l'estranger.

Identificació de la teva mascota
És obligatori la identificació del teu cadell amb el MICROXIP abans que aquest comenci a sortir al carrer.