Dl-Dv de 9 a 20h i Ds de 10:30a 13:30
ca

Prevenció Leishmania

2018-09-23

La leishmania és una de les malalties més temudes pels amos de mascotes ja que els seus efectes poden arribar a ser letals. Prevenir la leishmaniosi en gossos i gats és clau. També el seu diagnòstic precoç i el seu tractament a temps perquè el teu animal de companyia, en cas d'estar contagiat, pugui tenir una millor qualitat de vida.

Al Centre Veterinari Europa de Badalona som conscients d'aquesta preocupació i de la importància d'una prevenció adequada per evitar ensurts. Prestem especial atenció a la prevenció de paràsits en la teva mascota.

Com es contrau la leishmaniosi en gossos

La malaltia es transmet mitjançant la picada d'un insecte anomenat Febotom que, prèviament, absorbeix la sang d'un altre gos afectat pel paràsit leishmania. És una malaltia especialment temuda per tractar-se d'una afecció sistèmica, és a dir, es propaga per nombrosos òrgans de la teva mascota. Si ja es troba en estat avançat i ha arribat a òrgans vitals, el risc de mort és molt elevat. Per això és tan important que vigilis contínuament els comportaments de la teva mascota.

Les races de gos més propenses a patir leishmaniosi

La leishmaniosi pot afectar qualsevol raça encara que s'han registrat més casos en bòxer i pastor alemany ja que són més susceptibles a patir-la. Les estadístiques revelen també que és una patologia més habitual en mascles que en femelles. També hi ha animals que no arriben a desenvolupar-la, sense conèixer-se encara la raó exacta de per què es produeix això.

Els símptomes de la malaltia en la teva mascota

Caiguda del pèl, excés de caspa, febre o mal alè són alguns dels símptomes que pots observar si la teva mascota està contagiada. També pot patir coixesa, letargia o vòmits, a més de pèrdua de pes i atròfia muscular, així com sagnat de nas. La leishmaniosi també ataca la pell en un 80 per cent dels gossos contagiats. Pot produir dermatitis ulcerativa, papular o nodular, sense oblidar les seves conseqüències oculars. No obstant això, en alguns casos d'infecció no es produeixen manifestacions visibles. D'aquí que siguin molt importants les revisions periòdiques dels animals de companyia.

Truca'ns al telèfon 934 601 729 i vine a veure'ns. Estem molt a prop teu.